VVD maakt zich zorgen over de toegankelijkheid van P+R-terreinen

De afgelopen jaren heeft de VVD Pijnacker-Nootdorp meerdere keren aandacht gevraagd voor het gebruik, de beschikbaarheid en de toegankelijkheid van de parkeerterreinen bij de haltes van de RandstadRail, met name in Nootdorp en bij Pijnacker-Zuid. De gemeente is voornemens strenger te handhaven en boetes uit te delen aan foutparkeerders. Terecht, want handhaving is essentieel om de verkeersveiligheid te kunnen garanderen. Het parkeren buiten de parkeervakken leidt tot verkeersgevaarlijke situaties. Dat moet natuurlijk voorkomen worden, dus de VVD is blij dat tegen overtreders opgetreden wordt. Daarnaast zien we dat de RandstadRail bijdraagt aan de goede ontsluiting van onze gemeente. Veel van onze inwoners werken in omliggende gemeenten en maken dagelijks gebruik van de RandstadRail.

Helaas heeft de VVD moeten constateren dat er ontwikkelingen gaande zijn dat niet alle  P+R-terreinen buiten onze gemeente langs de route van de RandstadRail gratis blijven.

Wanneer in buurgemeenten betaald parkeren ingevoerd wordt, lijkt evident dat daarmee een aanzuigende werking van parkeerders uit andere gemeenten te verwachten is. Hierdoor zou een inbreuk gemaakt worden op de bereikbaarheid van onze gemeente en een inbreuk op de toegankelijkheid van het openbaar vervoer voor onze eigen inwoners.

De VVD-fractie zal hierover in de raadsvergadering van 26 november aanstaande vragen stellen.