VVD Pijnacker-Nootdorp bij Miljoenenontbijt van VNO-NCW Oostland

Al in de vroege ochtend van 20 september 2023 waren VVD-wethouder Bart van Straten en VVD-raadslid en ondernemer Harry Wubben aanwezig bij het Miljoenenontbijt van VNO-NCW Oostland.

Het Nootdorpse bedrijf Romynox op het bedrijventerrein Heron had haar deuren geopend voor deze gelegenheid.

Na een goed verzorgd gezond ontbijt ging het inhoudelijke programma van start.  De aanwezige ondernemers uit Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland werden geïnformeerd over de financiële impact van de Miljoenennota door Danny Ruigrok.

Daarna kreeg ondernemer Ronald van der Boon van Romynox het woord. Een inspirerende ondernemer met visie. Hij vertelde dat elke crisis kansen biedt om versnelt veranderingen door de voeren binnen je bedrijf en wegen in te slaan die anders gesloten blijven, en hoe dat ook voor zijn eigen bedrijf geldt.

Om de verbinding met ondernemers en de gemeente te bevorderen werd een aantal vragen gesteld en stellingen voorgelegd aan de wethouders economie van Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Onze wethouder Van Straten onderstreepte dat het geld dat de regering wil uitgeven, eerst moet worden verdiend, dat daar de ondernemers de ruimte en mogelijkheden voor moeten krijgen. Punt van aandacht is de energietransitie: het elektriciteitsnetwerk moet daarvoor op orde worden gebracht. Vanuit de gemeenteraad blijft de VVD Pijnacker-Nootdorp zich daar hard voor maken. Want groen ondernemen is de toekomst, en ondernemers kunnen daarbij alle hulp gebruiken.