Zorg voor voldoende parkeerruimte voor alle inwoners

Kijk bij het maken van nieuw parkeerbeleid naar de daadwerkelijke parkeerbehoefte van inwoners. Dat is het punt van de VVD Pijnacker-Nootdorp in de raadsvergadering over de startnotitie voor nieuw parkeerbeleid. Het komende jaar zal het nieuwe parkeerbeleid voor Pijnacker-Nootdorp worden gemaakt. De startnotitie bepaalt de uitgangspunten voor het maken van het nieuwe beleid.

© Paul Turion

 Een optie die op tafel ligt, is het zogenoemde ‘vraag sturen’. Dat wil zeggen dat met parkeermaatregelen wordt geprobeerd om de hoeveelheid autobezit te beïnvloeden. Bijvoorbeeld door minder parkeerplaatsen aan te leggen, in de hoop dat mensen dan hun auto wegdoen. De VVD Pijnacker-Nootdorp is daar fel  op tegen. Inwoners moeten hun auto op een normale manier kunnen parkeren bij hen in de buurt. De auto is voor veel mensen belangrijk voor hun werk en gezin en zal dat ook blijven. Het is in onze gemeente niet nodig om het mensen moeilijk te maken.  

Ook heeft de VVD Pijnacker-Nootdorp gevraagd om kritisch te kijken naar de hoogte van de parkeernorm bij met name sociale huurwoningen. De ervaring leert dat bewoners daar iets minder auto’s hebben. Terwijl parkeerplaatsen wel duur zijn, met name in garages. Misschien dat daar nog wat meer efficiëntie mogelijk is. 

Vanuit de VVD Pijnacker-Nootdorp volgen we de totstandkoming van nieuw beleid kritisch. We kijken uit naar de komende discussies en zullen ons hard blijven maken voor voldoende parkeerruimte voor onze inwoners.