Veiligheid op bedrijventerreinen in Pijnacker-Nootdorp

Maandag 12 december 2022 was de VVD Pijnacker-Nootdorp in de persoon van Paul Turion en Karin Zwart- Verschoor te gast bij de eindejaarsbijeenkomst van de ondernemers van alle bedrijvenparken in Pijnacker-Nootdorp. Van Heugten Tours was namens het bestuur van bedrijvenpark Heron gastheer en dat was fijn want het was een druk bezochte avond het was dan ook gezellig vol in de ruime kantine.

De VVD Pijnaker-Nootdorp is al jaren een voorstander van extra inzet en controle vanuit de gemeente op de bedrijventerreinen. Dit om de veiligheid te vergroten en ondermijning tegen te gaan. In januari 2023 komt vanuit het college een beleidsplan veiligheid, waarbij hopelijk tegemoet word gekomen aan deze wens vanuit de VVD.

Na een korte inleiding door Patrick van Gils, voorzitter van het bestuur van bedrijvenpark Heron, die daarin Nicolette Bakker bedankte voor haar tomeloze inzet op de bedrijvenparken en Van Heugten voor de gastvrijheid, kwam Evert Jansen aan het woord.  Evert is een ex-inbreker gespecialiseerd  in voorlichting en inbraakpreventie.

Zijn verhaal gaat over het gemak waarmee vreemde mensen toegang hebben tot gebouwen en apparatuur en busjes. Hierover is al een keer eerder wat verteld na een bezoek aan het bedrijven-park Ruyven in juni.  Waar het voornamelijk over gaat is dat het van belang is oren en ogen open te houden en onraad te melden.

De boodschap is dat je mensen die je niet kent en op plekken aantreft waar je hen niet verwacht, aan moet spreken, al is het maar met een groet. Zij voelen zich dan gezien en dat is wat een persoon met verkeerde bedoelingen niet wil. Evert bleef hameren op dat aanspreken en indien je echt een onderbuik gevoel bij een persoon hebt hebt, het melden bij de politie. Dat kwam omdat hij op de meeste bedrijven parken geen reden had voor andere aandachtspunten. Alleen op de wat oudere parken was nog wel iets “ te halen“  zo liet hij zien. Het bewust maken van personeel van hun verantwoordelijkheid voor de veiligheid van het gebouw en de spullen, dat was zijn kernboodschap aan de ondernemenrs en hij wil “gezien”  worden als hij zich op plekken bevindt waar hij niets te zoeken heeft.

Na deze heads- up die voor een ieder geen kwaad kan stond er een heerlijk Winterbuffet klaar wat gehost werd door Zwart Vuur Barbeque Catering. Het was een geanimeerde avond.