Lokale VVD is gaan kijken naar Innovaties om het stikstof probleem op te lossen.

Vrijdag 30 september is de lokale VVD samen met de provincie, tweede kamer leden en een euro parlementarier gaan kijken innovaties om het stikstof probleem bij boeren met vee aan te pakken.

Vrijdag 30 september ging ik samen met Sophie HermansThom van CampenErwin Hoogland en Jan Huitema (euro parlementarier) de boer op om twee interessante Nederlandse innovaties in de landbouw te bekijken die kunnen helpen bij het oplossen van de stikstofcrisis.

'S ochtends bezochten we de Lely Sphere, een innovatief stalsysteem dat ammoniak via een filter omzet in een circulaire kunstmestvervanger. Hiermee kan de stikstofuitstoot aanzienlijk worden teruggebracht.

In de middag waren we bij de JOZ bv Stikstofkraker Gazoo. Een circulaire oplossing waarmee boeren mest kunnen verwerken en stikstof reduceren. Hiermee kunnen zij de gevolgen van het verlies van derogatie deels compenseren.

We moeten meer oog hebben voor de toepassing van dit soort innovaties voor kringlooplandbouw. Goed om met een brede club VVD'ers aanwezig te zijn om te zien wat er allemaal wèl kan.

Dankjewel Mirjam Nelisse voor de organisatie!