Uitreiking KBO PCOB manifest voor een seniorvriendelijke gemeente Pijnacker-Nootdorp

Op maandag 25 oktober jl. heeft André Groenewegen namens de ouderenorganisaties KBO en PCOB het Manifest voor een seniorvriendelijk Pijnacker-Nootdorp overhandigd aan de VVD Pijnacker-Nootdorp. Namens de VVD Pijnacker-Nootdorp hebben wethouder Ilona Jense en kandidaat raadslid Bas Stadhouders samen met Paul Clabbers, André Groenewegen en Joke Koene van de KBO en PCOB gesproken over de urgente onderwerpen die van belang zijn voor een fijne woonomgeving voor de oudere inwoners.

Zo is het belang van voldoende seniorenwoningen benoemd, waarbij concrete locaties zijn aangegeven, dicht bij de voorzieningen in Pijnacker-Nootdorp. Bij deze locaties dienen er mogelijkheden te zijn om samen te komen, dient er een link te zijn met zorg en is er bij voorkeur ook een mengeling van verschillende leeftijden.

Gevraagd werd om dan niet alleen te denken aan seniorenappartementen, maar bijvoorbeeld ook aan hofjes. Naast het onderwerp wonen is ook de bereikbaarheid van de WMO-voorzieningen voor ouderen besproken. Hulp bij het aanvragen van WMO-voorzieningen voor de ouderen die de zorg echt nodig hebben is van groot belang.