Fietsen met de VVD!

Op zaterdag 15 februari fietste de VVD in Pijnacker. Onderweg gingen wij op bezoek bij de bewonersverenigingen Koningshof en Klapwijk. Beide bewonersverenigingen zijn enthousiast en verzetten veel werk om hun wijk heel schoon, heel en veilig te houden. Al VVD gaan we er vaak op uit om met mensen te spreken en de wijken door te fietsen. Omdat we dat vaker doen zien we ook hoe positief onderwerpen door de bewonersvereniging worden opgepakt. In beide wijken zijn aantoonbare stappen gemaakt en is men tevreden over hoe het er nu toegaat. Een compliment voor de verenigingen.

In Koningshof gaat het nu vooral om de consequenties van de vervanging van de riolering. Dat heeft veel invloed op de wijk. Veel groen moest worden gekapt, de vervanging zorgt voor overlast, maar iedereen is overtuigd van de noodzaak. In Koningshof is de vereniging druk doende om het wijktoezicht van de grond te trekken. Een van de instrumenten waar de VVD zich in het kader van het voorkomen van vernielingen en criminaliteit hard voor heeft gemaakt. De basis is gelegd, maar voor de uitvoering zijn nog meer handjes van harte welkom.

In Klapwijk was een aantal jaren geleden een aantal aandachtspunten, waaronder de tunnel en een paar plekken waar jongeren bijeen kwamen. De bewonersvereniging is heel tevreden over de huidige gang van zaken in de wijk. De eigen inzet werpt hier ook zijn vruchten af. Zoals de voorzitter van de bewonersvereniging aangaf: “hangjongeren zijn niet staatsgevaarlijk, je kan ook gewoon een praatje met ze maken”. Ook in Klapwijk speelt de vervanging van de riolering en verzakking van de grond. Met wijktoezicht heeft men al langer ervaring maar meer betrokkenheid van mensen om bij te dragen aan wijktoezicht is een wens. Voor de komende jaren wil de bewonersvereniging vooral meer aandacht voor de gevolgen van vergrijzing.