Biesieklette voor één dag

Op 20 februari was het dan zo ver. De VVD bewaakte op station Nootdorp uw fiets van 07.00 uur tot 19.00 uur. Een actie die veel positieve reacties opriep. De VVD fractie heeft in 2013 een voorstel ingediend om ook op de op de stations Nootdorp en Pijnacker-Zuid bewaakte, gratis fietsenstallingen te realiseren. Daarmee wordt de veiligheid bevorderd, vernielingen en diefstal tegengegaan én worden mensen aan het werk geholpen. Een win-win situatie.

De Raad is met dat initiatief in november 2013 akkoord gegaan. Biesieklette is de organisatie die dat gaat doen. Het vergt tijd de bewaakte fietsenstallingen te realiseren, maar nog voor de zomervakantie zal de fietsenstalling gerealiseerd zijn. De VVD heeft op 20 februari 2014 laten zien hoe het straks gaat worden. De meest gehoorde reacties waren “eindelijk” of “geweldig”, vaak aangevuld met eigen ervaringen van vernieling of diefstal van een fiets of zelfs fietsen. Dat bevestigt nog eens dat diefstal en vernieling geheel ten onrechte vaak als klein leed wordt afgedaan ten opzichte van andere vormen van criminaliteit.

Een volle dag aanwezig zijn met het personeel van Biesieklette leverde ook de nodige suggesties op over de situatie op en rond het Station Nootdorp. Meer overdekte fietsenstallingen aan de voorzijde van het station en een mogelijkheid voor reparatie van fietsen.

Daarvoor staat de VVD Pijnacker-Nootdorp: schoon, heel en veilig.