Lentegevoel VVD Pijnacker-Nootdorp tijdens fietstocht in Nootdorp

Op zaterdag 8 maart 2014 bracht de VVD opnieuw een bezoek aan bewonersverenigingen in Nootdorp. De fietstocht voor de verkiezingscampagne startte bij station Nootdorp. Brigitte van der Burg, Tweede Kamerlid voor de VVD en zelf wonend in Bergschenhoek, fietste mee.

Het was een zonnige dag. De aftrap was bij de RandstadRail Station Nootdorp. Een toelichting werd gegeven over de komst van Biesieklette, een bewaakte fietsenstalling bij de Randstad Rail in combinatie met maatschappelijke participatie, een initiatief van de VVD. De VVD heeft ter plekke gesproken met een bewoner van het Hof van Wieligh. Men is zeer positief over de behaalde resultaten op het punt van de verkeersveiligheid en de genomen geluidsoverlast beperkende maatregelen aan de Hofweg bij Station Nootdorp. Op initiatief van de VVD zijn stoplichten geplaatst bij Station Nootdorp.

Over de realisatie van de speellocatie 12+ aan de Laan van Floris de Vijfde is met de Gemeente overeenstemming. De speelplek wordt voor de zomer aangelegd en is een voorbeeld van goede samenwerking tussen bewoners en de gemeente. Ook de bewonersvereniging Hof van ’s Gravenhout is positief. Er is aan veel punten in de wijk gewerkt, waaronder de verbetering van de veiligheidssituatie van het kruispunt Laan van Floris de Vijfde en de ‘s Gravenweg.

Bij de buurtvereniging van het Bos van ’s Gravenhout werd enthousiast verteld over de wijk, waaronder de nieuwe verharding van de parkeerplekken langs de openbare weg. Natuurlijk is men zeer te spreken over het behoud van het groene uitzicht: geen windmolens en geen woonbestemming meer aan de overzijde van het Bos. Ook hier heeft de VVD initiatief genomen en heeft de Raad uiteindelijk ingestemd met de wijzigingen. Wel werden zorgen geuit over het “te hard rijden in de wijk en over de Hofweg”. Onderwerpen waarop buurtbewoners ook elkaar moeten aanspreken.

Via de Parade, is de VVD gefietst naar de wijk Hollandsche Meesters, waar is gesproken over de situatie in de wijk. Een prachtige wijk. Aandacht werd gevraagd voor de verkeersveiligheid en het groen in de wijk.

Brigitte van der Burg was zeer positief over de bereikte resultaten. Ze vond het ook opvallend dat de politieke partijen in Pijnacker-Nootdorp goed bereikbaar zijn voor inwoners. Ook viel het haar op dat bij vele projecten blijkt, dat contacten met de gemeente zeer constructief verlopen en uiteindelijk uitmonden in prachtige resultaten.

Tijdens deze zonnige fietstocht kreeg de VVD kreeg veel positieve reacties van Nootdorpers!