VVD Tweede Kamerlid Cora van Nieuwenhuizen: "Regels voor glastuinbouw Pijnacker-Nootdorp moeten soepeler"

Tijdens het politiek café van de VVD Pijnacker-Nootdorp in restaurant het Witte Huis in Pijnacker heeft Cora van Nieuwenhuizen aangegeven dat de regels voor de glastuinbouw in Pijnacker-Nootdorp soepeler moeten. “Nederlandse glastuinbouw regelgeving mag niet strenger zijn dan de regels die gelden voor glastuinbouwers in de rest van Europa.” Dat zei VVD Tweede Kamerlid Cora van Nieuwenhuizen gisterenavond in Pijnacker tegen Piet van Adrichem, voorzitter van LTO Glasbouw Midden Zuid-Holland.

“Op dit moment zijn er in Nederland veel regeltjes die het glastuinbouwers moeilijk maken,” aldus Piet van Adrichem. “In België hebben onze collega’s het vaak veel makkelijker. Dat is oneerlijk in een interne markt als die van Europa.” Cora van Nieuwenhuizen, die op plek 2 staat van de VVD Europese kandidatenlijst, viel Van Adrichem bij: “Dit is precies de reden dat ik vastberaden ben om in Brussel het verschil te gaan maken. De grootste sterkte van de Europese Unie is haar interne markt met 500 miljoen consumenten, maar Nederland moet hier dan wel optimale toegang toe hebben. Zo kunnen we Nederlandse bedrijven laten groeien. En dat is goed, want de overheid creëert geen banen. We verdienen als handelsland ons geld voor een groot deel met export. Om onze producten overal te kunnen verkopen is open en eerlijke concurrentie nodig.”

Toen de zaal aangaf zich zorgen te maken over oneerlijk verdeelde subsidies in Europa, gaf Cora van Nieuwenhuizen aan ook dit probleem te willen aanpakken. “Europa moet zich vooral bezighouden met het stimuleren van innovaties. Als het aan mij ligt gaan we geen onzinsubsidie aan Europese lidstaten meer geven.”