Vervulling vacature wethouder

Afgelopen donderdag, 9 juli 2020, is Hanneke van de Gevel teruggetreden als wethouder. Gezien het belang en de grootte van de portefeuille die nu tijdelijk door haar oud-collega’s wordt ingevuld, is het noodzakelijk in deze vacature te voorzien. De gemeenteraad is op zoek naar iemand die deze vacature in kan vullen. Als grootste fractie in de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp heeft de VVD daarin het voortouw.

 

Deze raadsperiode is door alle partijen een hoofdlijnenakkoord ondertekend. In die constructie werken wethouders voor de gehele raad. Vervanging is dan ook een onderwerp waar alle partijen bij betrokken zijn. Het vinden van een goede kandidaat om de ontstane vacature in te vullen vergt een helder en zorgvuldig proces. Dat is de reden dat wij Ronald Vuijk wederom hebben gevraagd ons te helpen met dat proces. Het voorstel van de VVD is in het presidium unaniem onderschreven. In 2018 heeft Ronald Vuijk ons ook geholpen bij de totstandkoming van het huidige hoofdlijnenakkoord en de vorming van het college.

 

Op dit moment wordt dat proces vormgegeven en zal de zomer worden gebruikt om de verschillende fracties in de gemeenteraad te vragen naar hun idee over de invulling van de vacature. De consultatieronde is gepland in de week van 27 t/m 29 juli. Omdat zorgvuldigheid gaat voor snelheid is de verwachting dat niet voor september een nieuwe wethouder zal worden benoemd.