Zijdeweg geopend


Meer dan 10 jaar na de eerste plannen was het nu dan toch zover. De Zijdeweg is geopend door VVD Wethouder Ilona Jense.  Met deze weg gaat een lang gekoesterde wens in vervulling  om de bereikbaarheid van dit gebied te verbeteren. De ontsluiting voor ondernemers uit het glastuingebied, de Boezem en de bewoners van de oostelijke wijken in Pijnacker is nu veel beter geworden. Bovendien is er een verbeterslag gemaakt op de verkeersveiligheid door het vrij liggende fietspad. Daarnaast is de natuur (12 hectare) opnieuw aangelegd en een stuk beter ingericht. Echter voor heel veel inwoners betekent dit ook goed nieuws. Namelijk dat het vrachtverkeer niet meer door de woonkern mag rijden. Hierdoor neem de rust en verkeersveiligheid ook verder toe.

Vanuit de VVD is hier in de afgelopen 10 jaar  door meerdere wethouders aan gewerkt en de VVD is dan ook erg tevreden met het bereikte resultaat. Op de foto zijn een aantal lokale ondernemers die met hun vrachtwagen als eerste over de Zijdeweg rijden. 

Onze wethouder Ilona Jense en Floor Vermeulen de gedeputeerde van de Provincie houden het gespannen lint omhoog waar de vrachtwagens doorheen rijden.  Vanaf dat moment (vrijdag 16 juli 10 uur) is de zijdeweg open voor al het verkeer.

 

Leuke feitjes over de zijdeweg:

De totale lengte bedraagt 2,5 km.

De weg bevat 3 gelijkvloerse kruisingen en sluit via een rotonde aan op de N470

Er is 12 hectare nieuw groen en water aangelegd.

Het nieuwe fietspad is 2 kilometer lang.