Corona Tijden in Pijnacker-Nootdorp: Paul Turion

Ook voor raadsleden is het leven een stuk veranderd. De afgelopen weken worden we bijgepraat door het college  over de ontwikkelingen binnen Pijnacker. Op alle vlakken wordt hard gewerkt om inwoners en ondernemers te helpen om deze crisis te doorstaan.

Als raad  en VVD fractie doen we ons best om het college te steunen, vragen te stellen en suggesties mee te geven.

 

Als raadslid doe ik natuurlijk mijn best om de lokale ondernemers te steunen. Zo ben ik al een paar keer langs geweest bij Leo van der Helm om wat Orchideeën te kopen. Daarnaast een paar keer eten besteld  en opgehaald bij Calva (heerlijk menu, zie foto).  En natuurlijk doe ik mijn boodschappen in de Parade om de lokale middenstand daar te helpen.

 

Ook houd ik mijn grof vuil voorlopig even thuis. Met afval scheiden breng ik regelmatig mijn PMD afval weg naar het mileuplein aan de Bartolomeuslaan in Nootdorp. Als ik daar ben zie ik helaas weer een hoop rotzooi bij de containers staan. Ik maak gelijk thuis een melding aan. (Zie foto)

 

Ondertussen overleggen we als fractie wekelijks via internet en hebben we onze eerste raadsvergadering op deze wijze achter de rug. Gelukkig is dit mogelijk, maar voor mijn gevoel blijft het wel behelpen. Ondertussen komen de normale voorstellen zoals alle begrotingen (van Avalex, ODH, MRDH. Jeugdzorg)  en de kadernota van het college.  Kortom leesvoer genoeg voor de komende tijd.

Hopelijk dat we richting de zomer hier weer op basis van een 1,5 m opzet in levende lijve overleg over kunnen voeren met het college.