Corona virus


Het zijn zorgelijke tijden nu de ernst van het coronavirus manifest wordt

en steeds verdergaande maatregelen nodig zijn om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Maatregelen die een grote impact hebben op sociaal en economisch gebied. We realiseren ons als VVD Pijnacker-Nootdorp dat ondernemers en inwoners hard worden geraakt.

 

Vanaf de start van de aanpak van het coronavirus is het een onderwerp geweest dat op nationaal niveau door het kabinet is opgepakt. Het kabinet heeft zich ook van meet af aan laten adviseren door deskundigen (RIVM) en op basis van die adviezen maatregelen genomen. Maatregelen die steeds verder zijn aangescherpt en waar een balans wordt gezocht wat nodig is vanuit de optiek van volksgezondheid en tegelijkertijd wordt geprobeerd de economie te ontzien.

 

Op vrijdag13 maart is door het kabinet tevens een pakket maatregelen afgesproken om de bedrijven te ondersteunen en banenverlies tegen te gaan. De crisis betekent ook veel voor de  Raad, voor Burgemeester en wethouders en voor de ambtelijke organisatie. Er moet veel gebeuren voor het uitwerken van de maatregelen die het rijk heeft opgelegd en tegelijkertijd kan er niet zo als we gewend zijn worden vergaderd.

 

Hoofdlijn van  de VVD en van andere politieke partijen is dat we samen de schouders er onder willen zetten. Ruimte en steun geven aan heel veel prachtige initiatieven om bedrijven en mensen in regio en eigen gemeente te steunen. Samen toezien dat wat verstandig is ook gebeurt. Waar de gemeente verantwoordelijkheid heeft op het gebied van opvang, onderwijs, sociaal domein, economie, ruimtelijk ordening en veiligheid zullen we zo goed mogelijk meedenken en doen wat in deze bijzondere situatie nodig is. Een goed voorbeeld is dat we in lijn met de maatregelen van het kabinet ook de mogelijkheid bieden om lokale belastingen later te kunnen betalen.

Omzien naar elkaar en doen wat nodig is.