VVD is blij met de Komkommerweg, maar wil verder!

Dinsdag 8 oktober is het eerste deel van de Komkommerweg door VVD-wethouder Ilona Jense geopend. De VVD is verheugd over de openstelling van de Komkommerweg omdat daarmee een grote stap gezet wordt in het verbeteren van de bereikbaarheid en verkeersveiligheid, maar het is ook een verbetering van het woon- en leefklimaat in met name Delfgauw en Pijnacker.

Dinsdag 8 oktober is het eerste deel van de Komkommerweg door VVD-wethouder Ilona Jense geopend. Niet alleen een weg, maar ook een fietstunnel, twee rotondes én een kruising zijn in de afgelopen periode aangelegd.

Ilona gaf tijdens de opening aan verheugd te zijn over de openstelling van de Komkommerweg omdat daarmee een grote stap gezet wordt in het verbeteren van de bereikbaarheid en verkeersveiligheid, maar ook een verbetering van het woon- en leefklimaat in met name Delfgauw en Pijnacker. Vrachtverkeer van en naar het glastuinbouwgebied Pijnacker West hoeft nu niet meer door de kernen Pijnacker en Delfgauw. Goed voor de ontsluiting van het glastuinbouwgebied, de verkeersveiligheid én voor de woonkwaliteit!    

En nu doorpakken met de verlengde Komkommerweg.

De Komkommerweg is een aanzienlijke verbetering van de ontsluiting van het glastuinbouwgebied van Pijnacker West, maar de VVD ziet graag dat de Komkommerweg wordt doorgetrokken naar de Hoefslag. De tuinders aan de Hoefslag zijn nu aangewezen op ontsluiting via smalle wegen, zoals de Rijskade en Delfgauw. Het doortrekken van de Komkommerweg ontlast de dorpskernen nog beter, verhoogd de verkeerveiligheid van met name fietsers en voetgangers op de Noordeindseweg en de Rijskade en verbetert de bereikbaarheid van de glastuinbouwbedrijven in de Noordpolder.