Tweede Kamerlid voor de VVD, Rudmer Heerema, was maandag 11 februari op de Casaschool in Pijnacker

Tweede Kamerlid voor de VVD, Rudmer Heerema, was maandag 11 februari op de Casaschool in Pijnacker voor een uitgebreid werkbezoek. Het werkbezoek bood Rudmer Heerema gelegenheid om te zien welke kansen en mogelijkheden flexibele onderwijstijden leerlingen biedt in onderwijskwaliteit.

 

Casaschool is een van de scholen die meedoet aan de proef met flexibele onderwijstijden, waar gedurende 50 weken per jaar onderwijs wordt verzorgd. Daarnaast is Casaschool een tweetalige internationale montessorischool met een geïntegreerde bso.

 

Rudmer Heerema kreeg een duidelijk beeld op welke wijze de school de flexibele onderwijstijden organisatorisch inricht. Casaschool wil vooral een permanente leeromgeving bieden, waar kinderen zich thuis voelen. Daarbij viel op dat vanwege o.a. wetgeving en cao’s de verbinding tussen kindcentra en onderwijs de nodige obstakels geven. Dit wordt mede veroorzaakt doordat kinderopvang en onderwijs bij twee verschillende ministeries zijn ondergebracht.

 

Omdat de school internationaal georiënteerd is, bleek het moeilijk om leerkrachten van buiten de EU aan te trekken, ondanks het lerarentekort in Nederland.

 

Het was een geslaagd en leerzaam bezoek.