De wittebroodsweken


De wittebroodsweken

 

Na een heel intensief jaar waarin wij als VVD met elkaar een heel goed verkiezingsresultaat hebben geboekt, waren op 24 april 2018 de kaarten definitief geschud. De gemeenteraad heeft unaniem de steun uitgesproken voor het Hoofdlijnenakkoord ‘Verder in Verbinding’, met een brede steun werd het college geïnstalleerd en door het vertrek van vier fractievoorzitters, werden ook nieuwe raadsleden geïnstalleerd. Samen staan we aan de start van een prachtige periode waarin we heel veel werk gaan verzetten, plannen gaan maken en samen gaan werken aan een nog mooier Pijnacker-Nootdorp.

 

Na acht jaar in de VVD-fractie was dit ook voor mij een nieuwe start. In de ruime week waarin de lintjesregen, de Oranjeborrel, Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag vielen, viel ook mijn eerste werkdag. Een vliegende start vol festiviteiten, gevolgd door een oorverdovende stilte omdat het meireces was aangebroken. Of misschien wel een oase van rust om even adem te halen na dit hectische verkiezingsjaar en te wennen aan de nieuwe werkomgeving.

 

Inmiddels zitten de wittebroodsweken erop. De eerste raadscyclus is afgerond, de eerste verbale duels zijn gevoerd in de gemeenteraad, de eerste voorstellen aangenomen, een straatje gelegd voor vier veilige schoolroutes en de eerste overeenkomsten getekend voor de verkoop van bedrijfskavels.

 

Er is nog veel te doen, al was het maar omdat nog niet iedereen zich helemaal senang lijkt te voelen in de nieuwe situatie. Het is aan ons als College om samen met de gemeenteraad een betrouwbare overheid te zijn. Een overheid waar niet de emotie en de (sociale) media regeert, maar waar gewerkt wordt op basis van feiten. Daar zullen we met elkaar scherp op moeten zijn.