Zijn er fouten gemaakt bij de aanbesteding van het leerlingenvervoer?

RTL Nieuws heeft laten weten dat er bij de aanbesteding van het speciaal leerlingenvervoer gevoelige gegevens van kinderen openbaar zijn gemaakt. (https://www.rtlnieuws.nl/nederland/gevoelige-gegevens-1800-kwetsbare-kinderen-op-straat) Dat zou mogelijk ook gelden voor kinderen uit Pijnacker-Nootdorp. Het zou gaan om persoonsgegevens en informatie waar deze kinderen naar school gaan. Bij de aanbesteding voor het speciaal leerlingenvervoer verschaft de gemeente inzicht in de ritten. Normaal worden dergelijke gegevens geanonimiseerd, maar dat is nu niet gebeurt. De VVD-fractie is verbolgen over deze privacyschending en heeft het College de volgende vragen gesteld:
 
1) Is het College bekend met het bericht van RTL Nieuws dat in verschillende gemeenten, waaronder Pijnacker-Nootdorp gevoelige gegevens van kinderen bij de aanbesteding van speciaal leerlingenvervoer op TenderNed zijn gepubliceerd?
 
2) Klopt het dat ook van kinderen uit Pijnacker-Nootdorp gevoelige gegevens op TenderNed zijn gepubliceerd? Hoeveel kinderen betreft dit?
 
3) Zo ja, wanneer zijn deze gegevens gepubliceerd, wanneer heeft de gemeente ontdekt dat deze gegevens op TenderNed stonden en wanneer zijn deze gegevens verwijderd? Hoe vaak zijn deze gegevens gedownload, zijn de organisaties die deze gegevens hebben gedownload gevraagd de gegevens te vernietigen?
 
4) Zijn de ouders hiervan op de hoogte gesteld en zo ja, op welke wijze?
 
5) Welke correctieve heeft het College genomen om de schade te minimaliseren en welke preventieve maatregelen heeft het College genomen dit in de toekomst in vergelijkbare situaties te voorkomen?