Daan Zwart

© Daan Zwart

Mijn naam is Daan Zwart. Meer dan 20 jaar woon ik met mijn gezin heel prettig in Nootdorp. Ik heb Rechten gestudeerd en ben altijd werkzaam geweest rond besturen, politiek en verenigingen. Nu werk ik als algemeen secretaris bij de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers. Ik wil een samenleving waar ik zelf mijn keuze kan bepalen en een woonomgeving waarin ik met respect voor anderen en de natuur prettig kan leven. Ik kies voor doen en heb mij al vele jaren ingezet als lokale vrijwilliger, onder andere als voorzitter van Hockey Club Pijnacker.

Sport maakt verbinding. Ik wil dat kinderen met plezier kunnen sporten op goede, schone en hele accommodaties en er naar toe kunnen gaan via veilige toegangswegen. Sport moet voor iedereen toegankelijk zijn, ook voor ouderen is het een middel om vitaal en sociaal te blijven. Juist vanwege de verbinding mag van de gemeente een sportbeleid met ambitie en meer innovatie worden verwacht. Samenwerking met de onafhankelijke Sportraad is van absolute meerwaarde, zodat de belangen van alle sportverenigingen worden gehoord.

Woorden bouwen geen huizen, buurten knappen zichzelf niet op en straten worden niet vanzelf veiliger. Daar moet je wat voor doen. De VVD gaat ermee aan de slag.