HP Nijhof

© HP Nijhof


Herman-Pieter (HP) Nijhof, geboren in 1973 in Schiedam met mijn familiewortels in Delft. Ik heb daar gestudeerd aan de Technische Universiteit en mijn beide dochters geboren zien worden. Op zoek naar een plek waar mijn kinderen buiten kunnen spelen en het onderwijs goed aangeschreven staat ben ik in 2011 in Emerald/Delfgauw gaan wonen. 


Op 21 maart 2018 ben ik gekozen als raadslid in de gemeente Pijnacker-Nootdorp.


In de periode 2000 ben ik gemeenteraadslid in Delft voor de VVD geweest en omdat ik verantwoordelijkheid zien is verantwoordelijkheid nemen hoog in het vaandel heb staan wil ik graag de verantwoordelijkheid nemen om in onze geografisch grote gemeente te helpen om aandacht te geven aan wat er belangrijk is in de verschillende kernen. 


Ik zie het als mijn taak om vooruit te kijken en onze gemeente mee te laten ontwikkelen en groeien met de wensen van onze bewoners. Dat betekent goed luisteren en daar waar nodig knopen doorhakken. Een veel gehoorde klacht vanuit de burgers is dat de gemeente niet naar ze luistert; wat dan vaak het geval blijkt is dat er wel geluisterd is, maar dat iemand niet zijn zin heeft gekregen. Daar ligt ook de uitdaging; iedereen wil duurzame energie/niemand wil een windmolen naast zijn huis. Iedereen wil vlotte mobiliteit/niemand wil overlast van lawaai of fijnstof. Iedereen wil meer woningen voor alle doelgroepen/niemand wil zijn uitzicht of groene strookje kwijt. Alle verandering is eng en spannend in het begin, daar werken we in de Raad met zijn allen aan om dat zo zuiver mogelijk te doen.


Mijn portefeuille is ruimtelijke ordening. We staan voor een grote uitdaging op het gebied van woningbouw, verkeersbewegingen, verduurzaming en meegroeien met de behoeftes van onze inwoners.


Vanuit de VVD fractie ben ik aanspreekpunt voor Delfgauw.


Alles wat je aandacht geeft dat groeit, ik wil graag aan die zaken aandacht geven die onze wijken en onze gemeente mooier maken en ervoor zorgen dat dit een fijne plek is en blijft om te wonen, te werken en te recreĆ«ren.