VVD Pijnacker-Nootdorp pleit voor aansluiten bij Retaildeal

Op woensdag 15 juni 2016 bezocht Erik Ziens de VVD Pijnacker-Nootdorp. Een gezellige en inhoudelijke bijeenkomst waarbij met elkaar, met de ondernemers en met andere betrokkenen is gesproken over met name de retail in de gemeente. Een punt van zorg, omdat ook in Pijnacker-Nootdorp leegstand op de loer ligt en al bestaat. Vele alternatieven zijn besproken en ideeën zijn uitgewisseld, want het staat vast dat, voor een florerende economie in onze gemeente, bruisende winkelcentra essentieel zijn.

Het versoepelen van regelgeving voor onze ondernemers terwijl het vestigen van retailondernemers buiten de centra wellicht beperkt moet worden, was de bodem onder de discussie. Immers, waarom zou je geen glas wijn bij de kapper mogen drinken of een kopje koffie met een broodje kunnen nuttigen als je een boek bij bijvoorbeeld Van Atten koopt?

Vragen waarop de VVD in de komende maanden een antwoord wil vinden. Om die reden zal de VVD bij de Kadernota het collega verzoeken aansluiting te zoeken bij de retaildeal. Een mooi initiatief vanuit het Ministerie van Economische Zaken dat de tips en tops van alle winkelcentra in Nederland op het vizier heeft.

Ideaal om mee aan de slag te gaan en samen te komen tot de bruisende winkelcentra in Pijnacker-Nootdorp waar winkelen een daadwerkelijk beleving is en de concurrentiestrijd met de omliggende gemeente aangegaan kan worden.